Art student

Nu är jag en riktig konststudent. Tack för kommentaren till förra inlägget Karin, men nej, jag har mycket att lära inom teckning/målning. Fast jag har kommit till helt rätt ställe för det! Igår hade vi heldag med tillhörande tidig morgon och bussfärd till Ayr. Båda kurserna bjöd på introduktioner, kursbeskrivningar, målsättningar och litteraturlistor… Vi fick se lite av förra årets flashproduktioner i Digital Media-kursen, den kommer nog bli både kul och nyttig, har ju bara nosat på flash tidigare.

Idag var det däremot mer action, teckningskursen började och vi fick börja teckna kroki på en gång. I vårt svenskgäng var det bara Alida som tecknat nakenmodell tidigare så vi andra var både nyfikna och lite nervösa för hur det skulle gå. Adam var dock en proffsig modell och vår lärare är bra så även om det inte var så lätt så var det kul och jag ser fram emot att bli bättre på det! På första teckningen skulle man inte titta på pappret alls utan bara rita samtidigt som man tittade på modellen men jag fuskade, som flera andra vill jag påpeka, lite, svårt att låta bli att titta på det man ritar. Totalt blev det tre teckningar idag, fler kommer det bli framöver.

När vi nu är konststudenter på riktigt gick vi till Art Shop för att köpa på oss det viktigaste materialet; en portfölj för att bära runt våra (framtida) fantastiska konstverk i, olika sorters papper, kol, grafitpenna och pastellset. Bifogar bild (observera också den latte (inte kräk) färgade heltäckningmattan som finns i precis hela lägenheten med undatag för köket!). Har tyvärr ingen bild på när hela Fantastic Four klev ut ur butiken med varsin portfölj hängande på axeln, men vi kände oss väldigt proffsiga en liten stund.



Dagens andra höjdpunkt var när det mobila modemet (med det skumma namnet dongel) installerats och det gick att surfa från soffan här hemma i lägenheten. Lycka! Delar denna dongel med Alida och här har de ett konstigt system för mobilt Internet, man köper kontantkort laddat med ett visst antal GB, inget fritt surfande här alltså. Men vi är rätt nöjda just nu ändå, vi slipper gå iväg till café varje gång nätet ska kollas av. Nu kan vi gå dit enbart för att njuta gott kaffe/choklad/te!

Kommentarer
Postat av: Majsan

Herregud snacka om att kastas rakt in i elden - naken modell på första kurstillfället. Inte illa!



Ska prata med Emma om när hon tycker det är bra att åka men jag röstar på början av november (dels för att vi kan ta hem lite åt dig) men framförallt för all julshopping... Finns primark i Glasgow?



Puss

2008-09-28 @ 15:14:53
Postat av: Även små grytor har stora öron

Marie är virrig och menar i börja av December.

2008-09-28 @ 15:41:40
Postat av: Majsan

Svar ja - jag är helt virrig! Skulle behöva en mamma kram just nu!



Emma och jag har iaf bokat resan ses i början av DECEMBER!



Puss

2008-09-28 @ 20:46:30
Postat av: Anna

Ja herregud, hör att ni behöver er storasyster ;) Majsan och Lillgryta är varmt välkomna hit i december, ni kanske får ta med lite saffran och pepparkakskryddor och se till att ha mycket plats i resväskorna!

2008-09-28 @ 21:30:28
Postat av: anna

Fyra fräcka fjällräver flyger fartigt för fika med Fröken. (där tog F:n slut). Vi har nu bokat en resa till Glasgow 20-24/10, vi hoppas att fröken har tid för lite fikastunder? :) Vi fixar eget boende så ni behöver inte bli våldgästade :)

2008-09-29 @ 21:40:14
URL: http://blogg.filipsdotter.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0