Intensiv vecka

Oj vilken vecka det har varit…

De har varit här, de söta systrarna, och åkt hem igen. Tiden gick fort men nu är jag ju hemma om bara två dagar. De var fantastiskt tålmodiga och förstående med mitt pluggande. Det var ju en hel del som skulle färdigställas innan inlämning i veckan. Så Marie och Emma klarade sig en del på egen hand och tvingade mig till plugg. Marie hjälpte till och med till att klippa och klistra en kväll! En del hann vi roa oss i alla fall; såg stan, fikade, var på marknad och arkitektutställning på Lighthouse, barrunda i lördags kväll, bio och i tisdags avslutades besöket med namnsdagslunch på Gramofon.



Marie och Emma på besök! Överst njuter de av utsikten från Lighthouse.


Inser att det var ett tag sen jag skrev så kan berätta om något som hände för snart två veckor sen (!) Förra onsdagen var det bara jag och Alida som åkte till Ayr för en sista lektion Advanced Visual Creativity och passade på att lämna ifrån oss en del av inlämningsuppgifterna. Efter lektionen träffade vi Carolin från Tyskland som vi umgåtts lite med i höst. Hon tog oss med till The Holy Halls. Det är ett finare namn för studentboendet i Ayr som vi blev avrådda från att bo i innan vi kom hit. Där bor ganska många utbytesstudenter och en del skottar. Visst, det är inte som studentboenden i Sverige och det är inte så fräscha kök och vi har det väldigt lyxigt i jämförelse men jag tror att de har haft det bra där också, de är ett skönt gäng. I grabbarnas korridorskök bjöd de på te innan det tillagades tyskt glühwein. En trevlig kväll i Ayr!


Våra tyska vänner bjöd på egentillverkad Glühwein när vi hälsade på i The Holy Halls. Nya kompisen Carolin.


Samma gäng skulle in till Glasgow för att festa en sista gång ihop förra lördagen eftersom de flesta åkte hem i veckan som gick. Efter lite tjat på Emma och Marie följde de med mig och Alida för att möta upp Ayr-gänget på en pub. På vägen dit träffade vi på Johan av en slump och det visade sig att han skulle träffa samma gäng. Efter ett trevligt barhäng med livliga diskussioner och språklektioner kors och tvärs bar det vidare till utestället ABC där det dansades tills sista nattbussen till Ayr gick. Det är bara att konstatera att det är bra synd att vi inte umgåtts mer med dessa utbytesstudenter. Eller så får man vara glad för att vi träffade dem över huvudtaget. Tråkigt att säga hej då var det i vilket fall som helst.


Fransyskorna Géraldine och Julie med tyska Daniel. Tyskarna Florian och Martin.


Alida matchade drinken snyggt. Franska Vincent och jag.


Steven hade mycket att prata om, Daniel och Johan lyssnar. Emma i nya örhängen.


Efter att systrarna hade åkt hem var det mera plugg som gällde. Det får bli ett eget inlägg med bilder på vad det är jag egentligen har gjort. Ett trevligt avbrott gjordes i studierna i onsdags kväll, när jag gick ut för att träffa Vincent en sista gång innan han flög hem till la France. En mycket trevlig kväll men en mycket trevlig kille. Avsked har det ju blivit några stycken nu på sistone. Som vanligt vemodigt och det är just den känslan som flaxar runt lite i mig. Tiden har ju gått så himla fort! Björn och jag konstaterade på väg hem från skolan i fredags att vi aldrig mer kommer gå skolvägen genom Ayr, aldrig mer besöka UWS och aldrig mer åka buss X77 igen. Och så vidare…. Vi hade ju dock helgen kvar och det skulle utnyttjas på bästa sett, party i vår fantastiska lägenhet! Just ja, innan festen började igår blev det panikstädning här. När jag hämtade posten låg ett brev där det stod att det skulle vara visning här kl 14.15. Vi läste brevet 14.25 och fick panik! På en kvart hade vi röjt alla spår och hunnit städa rätt bra. Vi är verkligen bra på det här nu! Det dök dock aldrig upp några tittare denna helg heller. Respektlöst att inte höra av sig och meddela oss det…. Men men, nu behövde vi ju inte städa så mycket mer innan festen iaf. Evas kompis Ragnar kom från Edinburgh och visade sig vara den bästa partygästen; han satte Björn i arbete i köket och vilka drinkar de skapade! Den ena godare än den andra och den sista innan den dansanta utgången till ABC var den klart bästa; det var Ben & Jerrys chocolate brownie glass i den!


Drinkmasters Björn och Ragnar in action! Supergoda drinkar kom på löpande band från köket...


Michal säger hej till publiken. Kanadensarna Joel och Jeff hade trevligt ihop med Julia och Alida.


Björn och Eva. Chris och Ian.


Julia gillar jordgubbar och matchar nagellacket därefter. Söta Pauline och lätt berusade Björn ;) Tre typer som jobbar på sin coola look; Joel, Julia och Johan.

Idag tog vi kollektiv sovmorgon och sen gick vi över gatan till Cava för eftermiddagshäng med brunch/fika. Det har inte blivit någon traditionsenlig grötmiddag ikväll men tredje adventsljuset tändes och vi drack glögg och såg på julfilmen ELF. Imorgon är det storstädning som gäller och Alida har förberett en lista som vi bara kan bocka av ifrån. Sen är det slut på mitt skotska äventyr. Tur att jag har så många underbara människor att komma hem till!

Färdig med hybrider för denna gång!

YES! Jag har en flashvärld. Den är min egen, den rör lite på sig och framförallt är den sen 10 minuter tillbaka så pass klar att den går att lämna in. Lättnad! Söta systrarna landade igår kväll och jag har lite dåligt samvete för att jag måste plugga en del när de är här. Fast de är hårdare än jag vad gäller studierna, efter en sväng runt stan idag (kombinerad guidning/fototur för personliga projektet) tittade vi i ett par affärer men sen skickade de hem mig för att plugga. Fick inte ens följa med in på Primark..... Men det gav ju också resultat! Hade jag inte kunnat tro, att flashvärlden skulle vara i stort sett klar FLERA dagar innan deadline. Jaja, har ju lite annat att pyssla med nu förstås dock... Allt som kan bockas av är dock bra! Vill passa på att tacka Alida för hjälp i Flash, hon är en riktig klippa hon! Nu väntar sängen (ok, soffan just i natt)......................

My precious och adventmys

Hopp hej vad tiden går fort nu! Här kommer i alla fall en liten uppdatering från det skotska landet där jag nu snart bara har två veckor kvar i. Helt galet.

Anledningen till att det var ett tag sen det bloggades nu är för att det pågår febril pluggverksamhet här i kollektivet. Allt ska ju snart vara klart för inlämning!!! Det är flshvärlden (där hade vi ju missat lite info, vi trodde vi hade till 17:e på oss men det är visst den 10:e, hoppsan!), sen är det ju bokprojektet (bara en liten detalj kvar nu...), kartprojektet (bara att montera kvar..), lite mer tecknande (hmm…) och så det personliga projektet (”bara” fyra av fem mönster kvar att göra ;) ). Kan visa upp det som jag kallar för mitt Highland pattern iaf. Har kalkerat horisonter från sexton olika foton jag tog när vi var i Highlands och har satt ihop dem med färger hämtade från samma foton. Husillustrationen sitter numera på framsidan av min omarbetade bok.

 
Mitt Highlandsinspirerade mönser och ett hus skapat med nya favoriten ink och tunn pensel.


Får tacka så mycket för att snälla luggkommentarer till förra inlägget! Hade funderingar på att be er om smakråd angående en kappa jag förälskade mig i och impulshandlade i måndags men beslutade sen på egen hand att den är värd att behålla =) Alida och jag hade bestämt oss för att unna oss en liten tur på stan efter att ha pluggat några timmar i måndags. Vi hamnade på Zara och precis innanför dörren hängde den och ropade på mig på en gång. Gick faktiskt inte att undvika inköp. Min egen julklapp till mig själv försvarar jag det som. God jul Anna önskar tomten och csn!


Nya favvokappan ser ut så här ihop med sockar.


Kallar nu kappan för ”my precious” eftersom den inhandlades samma dag som de orden morrades fram här i lägenheten av Michal. Inte så att han försvarade sin dator eller plats i soffan, han agerade i Johans film med Pauline som motskådespelerska. Här i köket blev Pauline friad till framför ögonen på Eva, det hela urartade dock och Michal intog rollen som Gollum och behöll ringen själv. Väldigt nyfiken på the final cut.


Hollywood kom till Ingram street...


På tal om Johan så var hela kollektivet bjudna hem till honom och Björn i onsdags där söta Milano-importen Carolina hade bakat hela dagen och bjöd oss på scones, kratierbullar och äppelpaj. Mums och tack säger vi!

I fredags var det dags för nästa trevliga event; Fantastic Four on Ice! Med special performance av tyska Daniel och Florian och en publik bestående av både tyskar och fransyskor. Ok, vi åkte skridskor på stora torget här i Glasgow ihop med två tyska utbytesstudenter och så var det ett gäng utbytesstudenter till som inte ville åka men som kollade på när vi staplade runt. Runt var förresten det enda man fick åka, alla skulle åka i samma riktning och åkta man mot riktningen, gjorde piruetter, åkte tåg eller snurrade runt en massa fick man tillsägelser. Banan var verkligen inte stor men det var kul ändå! Hade nästan glömt hur mycket jag gillar att åka skridskor =) Hoppas på bra is på Göta Kanal i år. Efter det hala äventyret bjöd vi hem gänget till oss och bjöd på den exklusiva blåbärsglöggen, pepparkakor (lärde dem knacka dem i tre bitar för att få önska sig något!) och snusklubbor. En trevlig kväll!


Fantastic four on ice + halva Daniel


Innan vi fick knäppa på oss skridskorna var det dock storstädning som gällde igen. Vi hade fått sms om att lägenheten skulle visas på lördag 10.40 så det var bara att sätta igång operation göm fyra personers alla prylar igen. Välstädat och fint blev det men några tittare kom aldrig i lördags. Vi väntade och väntade och väntade. Och Eva och Pauline som satt på café för att inte visa sig i lägenheten blev till slut utslängda. Dålig stil att inte ens höra av sig till oss. Men vilka är vi att klaga hos hyresvärden när vi bryter mot kontraktet varje dag?

När inga tittare kom började jag adventsbaka istället, en mjuk pepparkaka och saffransmuffins spred goda dofter och eftersom Carolina åkte tillbaka till Italien i går morse fuskfirade vi första advent i lördags eftermiddag ihop med henne och grabbarna och mera glögg. Igår firade vi dock också, Alida tillverkade en adventsljusstake, vi gjorde storkok risgrynsgröt (tack Karin och Selma för grötriset!) och mysig gemensam måltid med gröt, knäckebröd och clementiner. Pauline fick mandeln!




Mysig december till er allihopa!

RSS 2.0