Back to school

Såhär i mitten av september har då skolan börjat även här... I måndags var det första dagen och det var ett yrvaket gäng som lämnade Eurohostel med enbart orostat toastbröd i magen på väg till tågstationen vi den grymt tidiga tiden på dygnet: 07.00. Väl där inhandlades returbiljett och så frågade vi oss fram till rätt tåg. Tur för oss att vi var ute i god tid eftersom det efter ca 10 min väntan i det stillastående tåget visade att det gick till en helt annan destination än Ayr dit vi var på väg! Men som sagt, tåget stod stilla och vi var i god tid = vi hann leta upp och sätta oss på rätt tåg. En timmes halvryckig sömn senare var vi framme. Spännande, jo vissst lite, men vi var nog lite för trötta för att känna av det. När vi klurat ut hur biljettsystemet funkade så vi kom ut från den lilla tågstationen fick vi höra att det gick minsann inte att gå till universitetet därifrån utan var tvugna att ta taxi, så hade det ju inte sett ut när vi kollade kartan innan... Fick efter mer väntan tag på taxi och anlände så till University of the West of Scotland, campus Ayr.

Efter några dagars reflektion kan jag nog lugnt påstå att vi fick oss en chock där. Vi hade fått höra att det skulle vara ett nedgånget campus men vi var ändå inte förberedda på att det skulle se ut som ett mentalsjukhus från 60-talet......... Fyllt med skumma dofter, den obligatoriska heltäckningsmattan här och där, noll ventilation och ljudnivån i studentcaféet hade nog aldrig godkänts av svenska myndigheter. Campus Norrköping är fantastiskt, ni som är kvar där - uppskatta det!

Återigen blev vi så skickade kors och tvärs och flera gånger i helt fel riktning. Blev dock avprickade på rätt lista, fick information och förstod det mesta de sa på skottska (galen men charmig dialekt) och lärarna presenterade sig. De verkar ha bra mix; konstnär, forskare, illustratör, grafiska formgivare osv. Illustratören har jobbat som modeillustratör på Elle, Marie-Claire, Tatler och Cosmo bland annat... och gjort nåt för Guiness och drivit företag och en massa annat. Väldigt engagerade i utbildningen verkar de oxå och de vill hjälpa till med allt de kan. Säger de nu i alla fall ;)

I tisdags var det så dags för den riktiga inskrivningen och val av kurser. Och det är nu det bästa kommer: vi behöver bara pendla ner till Ayr 2 ggr i veckan! Vi har undervisning på plats enbart hela onsdag och halva torsdag. Ni förstår nog att vi tycker bättre och bättre om den här skolan ;) På två dagar i veckan borde inte den hemska skoldoften sätta krypa in i huden! Fast det är mer än den schemalagda tiden som är bra; vi kommer äntligen få vara riktigt kreativa, fram med skisspennor och ritkol och måla och skulptera om vi vill... Kommer läsa läsa en kurs som heter Figurative Studies (skisskurs med kroki), Digital Media (framförallt Flash), Advanced visual creativity (här får vi måla eller skulptera eller vad vi själva anser vara bästa tillvägagångssättet). Det är detta jag saknat och jag ser verkligen fram emot alla kurserna nu! När läraren vi kommer ha mest dessutom säger att hon förstår att vi vill passa på att resa runt i Skottland och att det är ett jättebra tillfälle att ta med sig skissblocket känns det ju ännu bättre ;) Resa i utbildningens namn, jag är nöjd. Vill ni se bilder från första skoldagen tror jag att de finns på Alidas blogg.

Kommentarer
Postat av: Marie

Ledsen anna men nu förstår jag ingeting. Ska du bara gå i skolan två dagar i veckan? Är resten av tiden hemstudier med inlämningsarbeten? Eller ska ni få lulla runt i Skottland då?



PUSS



Dagens tre kommer under kvällen!

2008-09-19 @ 17:59:57

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0